Oliebehandling af gulve

Oliebehandling giver en silkeblød overflade, og giver et gulv der er modstandsdygtigt overfor slid og ælde.

Hvorfor er oliebehandling en god efterbehandling?

En oliebehandling giver dine gulve et karakteristisk udseende og fremhæver træets unikke struktur. Med en oliebehandling får dit gulv en flot silkemat overflade og du får et gulv, der er nemt at rengøre og som er modstandsdygtigt over for snavs og slid, fordi olien trænger ned i træets porrer og hærder op.

En oliebehandling kan foretages efter en ludbehandling, men det er også muligt at oliebehandle et gulv, der ikke er ludbehandlet. Fordelene ved først at ludbehandle er, at gulvet ikke vil mørknes af sollyset og at luden åbner træets porrer og dermed gør det mere modtageligt for olien. Vælger du en klar olie, skal der dog ikke ludbehandles inden, da det ellers kan give skjolder.

Lak eller olie til gulvbehandling?

Vælger du en oliebehandling, får du en overflade, der ikke er helt så stærk som lak. Til gengæld er et oliebehandlet gulv meget nemmere at friske op på de områder, som der bliver slidt meget på. Her er det muligt at lave mindre reparationer med let slibning med sandpapir og efterfølgende genbehandling med olie.

Der findes mange varianter af olier: Naturolie og hvid olie er dog de mest anvendte. Naturolien fremhæver træets naturlige struktur og får det til at fremstå mørkere. Den hvide olie er tilsat hvidt pigment og får derfor træet til at fremstå lysere. Hvilken olie, du skal vælge til dit trægulv, afhænger af træsort og gulvtype. Hvis dit gulv er ludbehandlet, vil vi altid anbefale en hvid olie. Hvis du ønsker en anden indfarvet olie end ovenfor beskrevet, indgår vi gerne i en dialog og løsning omkring dette.

Professionel vejledning og udførsel af oliebehandling

Der er stor forskel på olietyper og derfor er det altid en god ide at spørge en fagmand til råds, når du skal have oliebehandlet dine gulve. Selv at give sig i kast med oliering af gulve kræver også en del varsomhed, da du ellers kan ende med et utilfredsstillende resultat. Derfor kan det være en fordel at få en professionel fagmand til at udføre arbejdet, da denne vil vide, hvordan man håndterer olien.

Hos Bo Palm Gulvafslibning og Gulvbelægning har vi stor erfaring og ekspertise inden for oliering af gulve og derfor kan du trygt overlade dine gulve til os.