Lakering af gulve

Lak er den mest modstandsdygtige gulvbehandling, og den der kræver mindst vedligehold. Til gengæld er det svært selv at lakere gulvet.

Behandling med lak giver det mest slidstærke resultat

En lakbehandling er den mest slidstærke løsning til dit gulv. Med en lakbehandling får du et gulv, der er nemt at vedligeholde og let at rengøre, da overfladen er smudsafvisende.

Med lakbehandlede gulve er det dog ikke muligt at fjerne slag og ridser som ved sæbe- og oliebehandlede gulve, da lakken forsegler gulvet og dermed ikke giver mulighed for reparationer. Du skal være særlig opmærksom ved nåletræ, som er et blødt træ og derfor mere modtageligt for slag end eksempelvis bøgetræ.

Bliver lakerede gulve gullige med tiden?

Med de nye typer af lak, der bruges i dag, gulner gulvet kun meget lidt. De nye typer lakker er lysafvisende, hvilket betyder, at de i meget lidt grad er modtagelige for lysets påvirkning og dermed ikke bliver gullige som før i tiden.

Lak kan fås med forskellig overflade og glans. De mest almindelige typer er højglans, blank, halv blank, halv mat, silkemat, mat og ultramat. Hvilken type, du vælger, har kun betydning rent visuelt – det har intet med slidstyrke at gøre. Vi kan naturligvis hjælpe dig med at afgøre, hvilken lak der passer bedst til dit gulv.

Valg af lak afhænger af slitagen på gulvet

Der findes 1-komponent klar vandbaseret lak, 2-komponent klar vandbaseret lak samt hvidpigmenteret lak. Den 1-komponente vandbaserede lak er velegnede til gulve i private hjem, der udsættes for almindeligt slid. På gulve eller områder, der er udsat for stor fysisk påvirkning, kan der derimod med fordel bruges 2-komponent vandbaseret lak. Hvis en lysere finish ønskes, kan vi anbefale efterbehandling med hvidpigmenteret lak. Hvis du vælger en hvidpigmenteret lak, afsluttes behandlingen altid med enten en 1-komponent klar lak eller en 2-komponent klar lak, for at øge slidstyrken.

Få hjælp til det perfekte lakerede gulv

Hvis du vil være sikker på, at du vælger den rette lakbehandling, bør du kontakte en professionel fagmand. Hos Bo Palm Gulvafslibning og Gulvbelægning løser vi alle opgaver inden for lakbehandling. Vi kan både rådgive dig om valg af laktyper og give dine gulve en professionel omgang, der får dem til at holde i mange år fremover.