Gulvafhøvling

Afhøvling af gulve kan være nødvendigt, hvis gulvet er meget slidt eller har været dækket af fernis, lim, spartelmasse og lignende.

Hvornår bruges gulvafhøvling?

En gulvafhøvling udføres, hvor en afslibning ikke er nok. Men at vurdere, hvad et gulv har brug for, kan være svært. Derfor bør beslutningen udføres af en fagmand. Hvis man udfører en afhøvling, hvor der ikke er tilstrækkeligt med gulv tilbage, kan man lave uoprettelige skader på gulvet ved at høvle det.

Målet med at afhøvle gulvet er både at fjerne slidmærker, hakker og lignende fra gulvet, men også at plane det ud. En gulvhøvl har store kræfter, og hvis den betjenes forkert risikerer man hurtigt at skade gulvet. Man kan eksempelvis ende med, at gulvet bliver mere ujævnt end før. Derfor anbefales det at få en fagmand til at udføre afhøvlingen. En professionel har både de rigtige maskiner og den nødvendige erfaring til at opnå et fuldstændig plant og vellykket resultat.

Efter afhøvling kommer afslibning

Når vi hos Bo Palm Gulvafslibning og Gulvbelægning afhøvler gulve, bruger vi en gulvhøvl, der bearbejder gulvene med knive, mens der ved slibning bruges sandpapir. Det er de færreste gulve, der har brug for afhøvling, men det kan være nødvendigt ved gamle plankegulve med mørk fernis, gulve med dybe skader eller gulve, der er meget skæve og bølgede.

Efter afhøvling vil gulvet fremstå plant. En afhøvling kan dog ikke stå alene og vil altid skulle efterfølges af en afslibning, for at alle ridser og ujævnheder bliver fjernet.

Ærlig og faglig rådgivning

Hos Bo Palm Gulvafslibning og Gulvbelægning har vi stor erfaring med afhøvling af gulve. Du vil altid kunne få en professionel vurdering af, om dit gulv har brug for en afhøvling eller en afslibning er nok. Vi vil altid give en ærlig og faglig vurdering, for hos os tror vi på tillid.

Vores faglighed kommer også til udtryk i vores arbejde med dit gulv. Vi leverer solidt håndværk og et resultat, du bliver glad for. Vi benytter udelukkende professionelle maskiner og erfarne håndværkere og vi arbejder altid ud fra respekt for dine gulves struktur og historie. Du kan i øvrigt altid kontakte os, hvis du har brug for rådgivning eller et uforpligtende tilbud.