Afslibning og afhøvling af gulve

Det kan være svært for dig at afgøre, om dine gulve har brug for en afslibning eller en afhøvling.

Har jeg brug for en afslibning eller en afhøvling?

Et trægulv kan slides på mange forskellige måder, og der kan være mange grunde til at man vil have slebet eller høvlet sit gulv. Hvis gulvet allerede er behandlet med eksempelvis lak, og lakken er slidt ned, vil man typisk nøjes med en gulvslibning. Her sliber man den gamle lak af, og sliber ned til træet for at udjævne ridser og ujævnheder. Hvis gulvet kun er slidt i det øvre lag af lak, og sliddet ikke når ned til træet, kan man nøjes med en letslibning af gulvet, hvorefter det kan efterbehandles på ny.

Giv ældre gulve nyt liv med en gulvafhøvling

Under tæpper og linoleum gemmer sig ofte et flot og levedygtigt trægulv, som sagtens kan friskes op. Da sådanne gulve ofte har været dækket med lim og spartelmasse, vil det være nødvendigt at starte med en gulvafhøvling. Det samme gælder, hvis gulvet har været dækket med fernis, der før i tiden ofte blev brugt som gulvbehandling. Et fernisgulv kan ikke slibes, og kræver ligeledes en fuld afhøvling.

Gulvafslibning
Gulvafslibning

Hvis du er i tvivl om en gulvafslibning er det rigtige for dig, kan du lære mere om processen og forskellen på en let og dyb slibning her.

Gulvafhøvling
Gulvafhøvling

På vores side om gulvafhøvling kan du læse mere om processen og om en gulvafhøvling er det rigtige for dig.