Gulvlakering

Gulvlakering

En lakbehandling er den mest slidstærke løsning til dit gulv. Med en lakbehandling får du et gulv, der er nemt at vedligeholde og let at rengøre, da overfladen er smudsafvisende.

Med lakbehandlede gulve er det dog ikke muligt at fjerne slag og ridser som ved sæbe- og oliebehandlede gulve, da lakken forsegler gulvet og dermed ikke giver mulighed for reparationer. Du skal være særlig opmærksom ved nåletræ, som er et blødt træ og derfor mere modtageligt for slag end eksempelvis bøgetræ.

 

Bliver gulvet gulligt med tiden?

Med de nye typer af lak, der bruges i dag, gulner gulvet kun meget lidt. De nye typer lakker er lysafvisende, hvilket betyder, at de i meget lidt grad er modtagelige for lysets påvirkning og dermed ikke bliver gullige som før i tiden.

Lak kan fås med forskellig overflade og glans. De mest almindelige typer er: højglans, blank, halv blank, halv mat, silkemat, mat og ultramat. Hvilken type, du vælger, har kun betydning rent visuelt – det har intet med slidstyrke at gøre.

 

Valg af lak afhænger af slitagen på gulvet

Der findes vandbaserede, spritbaserede, fortynderbaserede og terpentinbaserede lakker. De vandbaserede lakker er velegnede til gulve, der udsættes for almindeligt slid. Det er som regel nok med vandbaserede lakker i private hjem. På gulve eller områder, der er udsat for stor fysisk påvirkning, kan der derimod med fordel bruges spritbaserede lakker.

De vandbaserede lakker giver en lysere finish end de spritbaserede. Derudover kan de påføres uden sikkerhedsudstyr, hvorimod de spritbaserede kræver åndedrætsværn og handsker.

Hvis du vil være sikker på, at du vælger den rette lakbehandling, bør du kontakte en professionel fagmand. Hos Bo Palm Gulvafslibning løser vi alle opgaver inden for lakbehandling. Vi kan både rådgive dig om valg af laktyper og give dine gulve en professionel omgang, der får dem til at holde i mange år fremover.

Comments are closed.